Ontdek de magie van de onderwaterfotografie

Heb je altijd al onderwater willen fotograferen?
 Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leren je hoe, waar en waarmee je dat kan doen.

Workshop Onderwaterfotografie

Workshop Onderwaterfotografie

Workshop onderwaterfotografie

Tijdens deze twee middagen duik je letterlijk in de wereld van de onderwaterfotografie. Onder het water schuilt een magische wereld waarin je zweeft en alles ander lijkt. Licht breekt, kleuren ontstaan en weerspiegelingen vervormen de werkelijkheid. Het perfecte recept voor prachtige fotografie. 

theorie

Sjoukje van Gool vertelt je in deze drie-uur-durende theoriesessie uitgebreid over deze vorm van portretfotografie. Onderwerpen die daarbij aan bod komen zijn: hoe onderwater verschilt van normale fotografie, de benodigde equipment en hoe deze voor te bereiden op de shoot, de werking van licht in het water zowel bij natuurlijk als kunstlicht, de instellingen van je camera, keuze van de lenzen, technieken om onderwater te blijven en hoe je met modellen werkt in het water. Kortom een enorme hoeveelheid informatie om te zorgen dat je het beste uit jouw eigen fotoshoot kan halen. Ook kan je even het water induiken om alvast de vibe van onderwaterfotografie te beleven. Deze eerste bijeenkomst is met meerdere cursisten, dit zorgt voor extra dynamiek en inspiratie in de voorfase van jouw project. 

Je ontvangt ook de het boekje “Onderwaterfotografie“ als naslagwerk en ter inspiratie.
Én een handleiding met tips en tricks voor de post-productie van onderwaterbeelden, want een goede nabewerking is essestieel bij onderwaterfotografie.

praktijk

Het tweede gedeelte is een één-op-één praktijksessie en staat in het teken van jouw eigen project. Sjoukje begeleidt jou en je model** gedurende 2 uur in onze onderwaterstudio in Halfweg. Je hebt dan toegang tot de basismaterialen voor een goede shoot zoals een onderwaterhoes voor je camera, lood om makkelijker te fotograferen en de onderwaterstudio wat door de indeling verschillende opties heeft qua stijl en compositie. We werken in deze sessie met daglicht

praktische informatie

Locatie: Onderwaterstudio Halfweg
Tarief: €495,- ex 21% BTW
Taal: Nederlands (for english a private workshop possible)

Voorjaar 2022
Datum theorie: 2 óf 3 juni van 12:00-15:00
Datum praktijk: 7, 9, 10 (special met Ewa Cwikla***) , 11, 14 óf 16 juni – tijd in overleg*

* Per datum zijn er twee tijdslots beschikbaar: 12:30–14:30 of 15:30-17:30
** Je werkt aan jouw eigen project dus je brengt jouw eigen model(len) mee.

Foto: Ewa Cwikla

Special met ewa cwikla

Foto: Ewa Cwikla

Special met Ewa Cwikla

Op deze speciale praktijkmiddag hebben we een heel bijzondere gast: gerenommeerd creative director/ fine-artfotograaf Ewa Cwikla. Ewa is een inspirerende vrouw, met een briljante visie en bruisende energie. Tijdens deze middag nemen we samen een duik in een creatieve wereld voor een onvergetelijke, inspirerende en leerzame introductie in de onderwaterfotografie.

Theorie

Voor deze workshop volg je de algemene theoriesessie op 2 of 3 juni.

praktijk

Maar de praktijkmiddag op 10 juni ziet er heel anders uit. Vooraf hebben we contact of jouw thema’s en ideeën. Daarmee gaat Ewa vooraf door haar enorme verzameling props en kleding zodat jij een toegang hebt tot een schatkist vol spullen voor jouw sessie. Sjoukje begeleidt jou en je model in de onderwaterstudio. Je hebt dan toegang tot de basismaterialen voor een goede shoot zoals een onderwaterhoes voor je camera, lood om makkelijker te fotograferen en de onderwaterstudio wat door de indeling verschillende opties heeft qua stijl en compositie. We werken in deze sessie met daglicht.

Er is op deze middag plek voor minimaal twee en maximaal 3 fotografen. Je mag zelf een model regelen maar in overleg kunnen wij ook voor een geschikt model zorgen.

praktische informatie

Locatie: Onderwaterstudio Halfweg
Tarief: €675,- ex 21% BTW
Taal: Nederlands
Datum theorie: 2 óf 3 juni van 12:00-15:00
Datum praktijk (Ewa Cwikla): 10 juni van 13:00 – ca. 17:00

**** Bij meer aanmeldingen nemen wij een extra datum in overweging.

PRIVÉSESSIE

PRIVÉSESSIE

Privéworkshop

We geven ook privéworkshops. In plaats van een los moment voor de theorie en praktijk behandelen we alles op één middag. Wel hebben we van tevoren telefonisch contact zodat je goed voorbereid het water in gaat. 

praktische informatie

Locatie: Onderwaterstudio Halfweg
Tarief: €495,- ex 21% BTW

Schoonheid van zijn

Contact

Wil je meer weten of je inschrijven voor de workshop onderwaterfotografie? Aarzel niet! En neem contact op via het onderstaande formulier.

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met jou op.