Masterclass

Ontdek de magie van de onderwaterfotografie

Heb je altijd al onderwater willen fotograferen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leren je hoe, waar en waarmee je dat kan doen.

Tijdens deze middag duik je letterlijk in de wereld van de onderwaterfotografie. Onder het water schuilt een magische wereld waarin je zweeft en alles ander lijkt. Licht breekt, kleuren ontstaan en weerspiegelingen vervormen de werkelijkheid. Het perfecte recept voor prachtige fotografie.

online meet

Op het moment dat we een datum voor de masterclass inplannen, maken we ook een afspraak van de online meet die vooraf gaat aan jouw sessie. Het doel van deze meet is ervoor te zorgen dat je en je model goed voorbereid de masterclass ingaan. We bespreken jouw project en ik vertel aan een aantal dingen waar je vooraf rekening mee kan houden.

THEORIE

Sjoukje van Gool vertelt je in het eerste deel van de middag uitgebreid over deze vorm van portretfotografie. Onderwerpen die daarbij aan bod komen zijn: hoe onderwater verschilt van normale fotografie, de benodigde equipment en hoe deze voor te bereiden op de shoot, de werking van licht in het water bij zowel natuurlijk- als kunstlicht, de instellingen van je camera, keuze van de lenzen, technieken om onderwater te blijven en hoe je met modellen werkt in het water. Kortom een enorme hoeveelheid informatie waarmee je het beste uit jouw eigen fotoshoot kan halen. 

Je ontvangt ook de het boekje “Onderwaterfotografie“ als naslagwerk en ter inspiratie.
Én een handleiding met tips en tricks voor de post-productie van onderwaterbeelden, want een goede nabewerking is essentieel bij onderwaterfotografie.

praktijk

Het tweede gedeelte staat in het teken van jouw eigen project. Sjoukje begeleidt jou en je model* gedurende 2 uur in onze onderwaterstudio in Halfweg. Je hebt dan toegang tot de basismaterialen voor een goede shoot, zoals een onderwaterhoes voor je camera, lood om makkelijker te fotograferen en de onderwaterstudio, die door de indeling verschillende mogelijkheden biedt voor stijl en compositie. We werken in deze sessie met daglicht.

praktische informatie

Locatie: Onderwaterstudio Halfweg
Tarief: €550,- (€600,- op zaterdag en zondag) ex 21% BTW
Ben je werkzaam in de culturele/creatieve sector dan krijg je 1/3 terug via werktuigppo.nl, woon je in de gemeente Amsterdam, dan kan je zelfs 2/3 terug krijgen.
Taal: Nederlands of engels
Datum en tijd  in overleg

* Je werkt aan jouw eigen project dus je brengt jouw eigen model(len) mee.

MAATWERK

MAATWERK

Maatwerk

Wil je met meerdere mensen een masterclass onderwaterfotografie doen? Of heb je andere ideeën? Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden voor workshops op maat. 

praktische informatie

Locatie: Onderwaterstudio Halfweg

DSC7491-2-1500x1001

Contact

Wil je meer weten of je inschrijven voor de workshop onderwaterfotografie? Aarzel niet! En neem contact op via het onderstaande formulier.

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met jou op.